The Wild Bunch


Jag är oerhört tacksam över att jag under mer än femtio år fått chansen att ”lira” med massor av fantastiska och jättetrevliga musikanter. Och egentligen är det svårt, nästan lite orättvist, att försöka lyfta fram någon ”bandkombination” mer än någon annan.

Men jag kan säga så här: ”Jag känner mig oerhört privilegierad över att sedan början av 2008 få lira med de helt otroliga killarna i The Wild Bunch.

Genom sin musikaliska mångsidighet och spelskicklighet, för dem verkar ingenting vara omöjligt, har de gett mig chansen att förverkliga varenda en av mina sångsolist-drömmar.

Jag hoppas innerligt att vi ska kunna ha ett givande samarbete länge än. Gärna minst sisådär fem år. Eller bra mycket mer!

 

Ulf M Andersson

Berno ”B.P. King” Paulsson – lead & acoustic guitar

Är bandets virtuosa gitarrist sedan slutet på 2000-talet. Gitarrlegenden Jimi Hendrix inspirerade en gång i tiden honom till att spela med tänderna, men av förklarliga skäl blir det numera mest finger picking. Berno har genom åren överlevt dueller med storheter som Jukka Tolonen (finsk och internationell gitarrdesperado), och efter flitigt turnerande med flera olika konstellationer, däribland Funky Team och Tottas Bluesband, är han för dagen uppe i mer än 1000 hårda ”sceniska” duster inför publik.
Berno sitter även stadigt i sadeln när han styr i sin musikstudio, och efter ett par nomineringar drog han till slut hem en grammis med lasson. Samtliga cd med The Wild Bunch är inspelade, mixade och mastrade i just Berno Studio. Du kan läsa mer om studion, Bernos arbete och vilka artister/solister/grupper han spelat in på Studions egen hemsida: http://bernostudio.com

Berno in action bw

Olle ”Big O” Westerlund – pedal steel guitar & acoustic guitar

Välkänd i hela countrysverige. I min värld tillhör han dessutom topp 3 i Europa. Började som basist i Malmöbandet The Carolines på 60-talet och turnerade både här hemma och utomlands (i USA under namnet The Swedish Four). Började spela steel i slutet av 70-talet (1979 närmare bestämt), och ingick under en period i Hasse ”Kvinnaböskes” band och tillsammans med Hasse gjorde han också ett stort antal skivinspelningar. Under i princip hela 90-talet var han en av de fasta medlemmarna i Thomas Haglund Band. Ett band som förutom egna framträdanden kompade i stort sett alla amerikanska countryartster som besökte Sverige och de stora festivalerna.

Olle Westerlund bw

P-O ”The Pianoman” Nilsson – keyboard, accordion & back-up vocal

Vår eminente pianist och tillika nyast i bandet.  Jag bad honom berätta varför han spelar med oss. Och P-O har sitt alldeles eget sätt att uttrycka detta: – ”Mitt första musikaliska minne i livet är Fats Domino. Min mamma satte alltid igång en Fats Domino-platta när hon skulle städa. Och den spelades högt, för att överrösta dammsugaren. Jag tror att detta har bidragit till att när jag ska hämta ”musikalisk näring” återvänder jag ofta till den musik som skapades i amerikanska södern. Därför är det en lycka varenda gång jag spelar med The Wild Bunch. För detta är min musik. Dessutom blir mitt hus rent innan varje spelning, eftersom jag inte kan låta bli att städa när jag lyssnar på låtarna”. Själv är jag nog mest imponerad av hans långa musikant- och kapellmästarlista. Men har man turnerat med grabbarna i The Living Legends (sångare från Chicago, Journey, Toto och några till) plus soulnestorn Percy Sledge så kan ett välstädat hus ha sina fördelar.

P-O Nilsson keyboard bw

Per ”Padde” Almlund – upright & electric bass

Började redan som sjuåring att spela piano, men när han fyllde tretton så fastnade (rejält) för just elbas. Han började lira med lite ”småband” under sjuttiotalet, men blev professionell 1980 och spelade under mer än tio år med tunga dansband som Wickers och Limmericks, och turnerade från Ystad till Piteå. Efter dansbandsperioden har ”Padde” jobbat som frilansmusiker och han har bl.a suttit med i husbandet för talangtävlingen Sommarchansen i drygt 15 år. Han har dessutom medverkat på otaliga skivinspelningar. Numera trakterar hans dessutom även kontrabas med bravur.

Per Padde Almlund bw

Fredrik ”Figge” Savbrant – drums, ukulele & back-up vocal

Den här Smålänningen har funnit ”bakom min rygg” sedan 1997 (eller möjligen 98) och tillsammans med honom känner jag mig alltid trygg på scenen. Han är den som i mångt och mycket håller ihop hela bandet. Men så är han också mångsidig som få. Han har i princip provat allt inom musiken. Från blues på turné runt hela norden till radiohiten Gungar i ett hav med  Viola och Turisterna. Han har också spelat med Malmös ”Bob Dylan” Richard Lindgren och så även med Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Hans nya skötebarn är Ukulelebandet Perfect Slips och New Orleansinspirerade bandet Big Easy ligger honom också varmt om hjärtat.  Han har också trummat bakom ”tunga namn” som Lena PH, Stefan & Kim, Dan Hylander, The Quarrymen, The Buckaroos, & Lasse Berghagen. Hur många bröllops- och festspelningar han dessutom hunnit med under årens lopp är det ingen som riktigt vet. Men räkna med att det är MÅNGA!

Fredrik Savbrant trummor bw

Våra fantastiska vikarier

Eftersom väldigt många musikanter delar sin tid mellan flera olika band så händer det lite då och då att vi måste hitta ”en vikarie” för någon av grabbarna i TWB. Och jag är oerhört tacksam över att vi då kan få ”hjälp” av någon av dessa fyra herrar.


Johan Pihleke – guitar & back-up vocal

Johan Pihleke bw

Jag brukar lite skämtsamt kalla Johan för Mr Jukebox. För ibland tror jag att han kan alla låtar ”i hela världen”. Han har nämligen ett smått sensationellt låtminne. Förutom att han är en urbota skicklig gitarrist och tillika superb sångare är han också en keyboardist av bästa märke.

Mats Bengtsson – keyboard & accordion

Mats B bw

En av legenderna från Malmös storheter Wilmer X. Alltid på lika gott humör och alltid lika easy going. Med en osviklig känsla för hur det ska spelas när det ska svänga som mest. Personligen är jag också väldigt svag för när Mats hänger på sig ”bälgen” och spelar så att det fullkomligt ryker ur dragspelet.


Jörgen Wernefeldt – bass & guitar

Jörgen-W-i-studion-bw

Spelade keyboard (som egentligen inte är hans huvudinstrument) med mig i Rock´n´Roll Torpedoes i tio år. I grunden är han en sjuh-vetes basist som kan få hela bandet att gunga å det grövsta. Dessutom med tekniska kunskaper vad gäller ljud och ljud utöver det vanliga.

Tomas Pettersson – keyboard & back-up vocal

Tomas Pettersson

Tomas är den musiker jag spelat allra längst med. Även om det är avbrott lite då och då. I min värld är han lite av The Keyboard Boogie King. När man lirar med Tomas kan man vara säker på att han levererar, i alla lägen, och ingen i publiken kan vara opåverkad av hans stundtals magiska pianospel.